Nieuws!

Mijn prentje ‘Conus Marmoreus’ zal te zien zijn in het Rijksmuseum deze zomer!

In februari hoorde ik van de mogelijkheid om mee te doen met een tentoonstelling, en stuurde dit op Rembrandt geïnspireerde prentje in. Ik maakte deze mezzotint in 2006, met Rembrandt als inspiratiebron. Het Rijksmuseum ontving uiteindelijk maar liefst 8.390 inzendingen voor deze zomertentoonstelling, allen geïnspireerd op Rembrandt. Mijn prentje is nu één van de 563 geselecteerde stukken!

De tentoonstelling in het Rijksmuseum is geopend van 15 juli tot en met 15 september.

Het Vrije Atelier.

Het achtste jaar start op 30 september 2019. Per seizoen zijn er steeds 10 ‘lessen’ aaneengesloten, slechts onderbroken door herfst- dan wel voorjaarsvakantie.

Het Vrije Atelier is een groep waar ieder vrij kan werken met een eigen keuze van techniek, eigen materiaal, in eigen tempo en naar eigen onderwerp. U hoeft dus niet per sé elke week te komen om ‘bij te blijven’. Voor wie dat plezierig vindt kan er ook gewerkt worden naar stilleven of portret/figuur. Elke drie weken is er een nieuw stilleven. Het materiaalgebruik van de deelnemers is heel divers en varieert van aquarel, oliepastel, droge pastel, acrylverf tot kleurpotlood.

Vanaf  februari 2017 schilderden we mooie plekjes (of details) van ons dorp Achterberg. Het dorp kent prachtige plekjes! We hebben een deel van het werk laten zien op de Kerstfair in Het Dorpshuis Achterberg, op 22 december j.l. In januari bekijken we de aloude materialen potlood en kleurpotlood nader. Wat kun je er nog meer mee, naast dat wat je al kan. En als u denkt: ‘nou, ik teken gewoon lekker verder aan waar ik voor de winterstop mee bezig was’, natuurlijk ook prima.

Informatie en eventueel opgeven bij de docent Marianne Stam, 0317 619419
of per mail: mariannestam@kunst-en-druk.nl
U hoeft zich overigens niet per sé op te geven voor het hele seizoen, u kunt ook per week beslissen of u wilt komen of niet.

Tijd: 09:30 tot 11:30 uur
Kosten: € 8,- per keer (€ 80,- per tien keer); koffie € 1,35.
Lokatie: Het Dorpshuis Achterberg, Achterbergsestraatweg 184,
3911 CX Rhenen, 0317 612300

Nieuw werk

 

Etsen van Rhenen

In de afgelopen jaren gemaakt:

Impressie van de Kunstbeurs KIM in de Eusebiuskerk in Arnhem

Impressie van de expositie in Château de Mongazon